top of page

Meerjaren onderhouds plan (MJOP)

Een appartementencomplex moet onderhouden worden. Sommige zaken of installaties hebben vaker onderhoud nodig dan andere, maar op den duur zal alles (tot en met het dak aan toe!) een keer moeten worden verzorgd. Omdat onderhoud kosten met zich mee brengt, is het raadzaam een MJOP op te stellen. In principe gaat het meer jaren onderhouds plan alleen over het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimten van de VvE. Vaak gaat het hier om liften, de vloerbedekking in de verkeersruimten en bijvoorbeeld de trappenhuizen.

 

Het MJOP is simpelweg een gedetailleerde prognose van welk onderhoud wanneer wordt uitgevoerd. Aan de hand van dit plan kan een begroting worden gemaakt. Op zijn beurt kan aan de hand van de begroting worden gekeken hoeveel de leden van de vereneniging periodiek moeten bijdragen om het onderhoud tijdig te kunnen laten uitvoeren. Een goed MJOP voorkomt dus verrassingen en zorgt voor een duidelijke kostenstructuur, en daarmee is een MJOP een goed instrument om te bepalen of het reservefonds van de VvE voldoende groot is.

 

Voor het maken van een goed MJOP zijn dus zowel technische kennis als kennis van de kosten van het onderhoud nodig. Veel VvE’s kiezen er daarom voor om een professionele VvE beheerder het MJOP te laten opstellen. Veel VvE beheerders bieden deze service los aan; u kunt ze dus inhuren alleen voor het opstellen van het MJOP. Zeker als uw VvE niet over de genoemde specialismen beschikt, kan dit een goede optie zijn.

 

Gaat u voor het eerst een MJOP opstellen, dan is het belangrijk om een 0-meting te laten uitvoeren. Hiermee wordt de conditie van de verschillende bouwdelen in kaart gebracht. Van daaruit kan vervolgens een planning worden gemaakt voor wanneer welk bouwdeel welk onderhoud zou moeten hebben.

vereniging

Vereniging

De VvE heeft als doel uw appartementencomplex in goede conditie te houden.

 

Appartement kopen

U wilt goed op de hoogte zijn voordat u een appartement koopt.

  • check voor aankoop

appartement kopen
geldzaken

Geldzaken

Goed beheer van de geldzaken is belangrijk, zowel voor u als bewoner als voor de vereniging.

 

nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Uw VvE professioneel laten beheren kan vaak al tegen lage kosten

  • scherpe tarieven

  • professionele dienstverlening

  • kies de juiste beheerder

  • offerte binnen 2 minuten

  • 100% vrijblijvend!

wiki

Hèt gratis en onafhankelijk informatiepunt over de VvE.

bottom of page