De opstalverzekering dekt de schade aan gemeenschappelijke delen van het appartementencomplex en is daarom de belangrijkste verzekering voor de VvE. Iedere hypotheekverstrekker zal van de appartementseigenaar verlangen dat de VvE een opstalverzekering heeft afgesloten. Het bestuur is dan ook verplicht om ervoor te zorgen dat de vereniging over een opstalverzekering beschikt.

Verder is met name de aansprakelijkheidsverzekering belangrijk. Deze verzekering dekt de schade die het complex mogelijk aan anderen kan toebrengen. Hierbij kunt u onder andere denken aan schade door wandpanelen die bij hevige storm van een gevel waaien.

Sureon Insurance biedt pakketten aan speciaal voor de VvE (externe links):

Binnen uw VvE moet u niet alleen zorgdragen voor een goede verzekering van uw object, maar ook voor een deugdelijke administratie, het opstellen van de jaarrekening en tal van andere zaken.